هفتهنامه شنبه در شماره ۱۴۶ خود (۱۵ تیر ماه ۹۸) مطلبی در بخش رپورتاژ در صفحه ۱۲ خود با این تیتر منتشر کرده است: «مکعب سربسته» و در روتیتر نوشته بود: «آیا روبیکا وارد حوزه تاکسیهای آنلاین شده است». نویسنده تاکید داشت که خبر نمیدهد بلکه از رفتار روبیکا نتیجه میگیرد که روبیکا برای ورود به حوزه تاکسیهای اینترنتی خیز برداشته. چرا؟ اول اینکه به منوی روبیکا خدمات تاکسی اضافه شده، دوم اینکه روی ۶۰ هزار تاکسی رسمی تهران استیکرهایی نصب شده که سه نام در آن دیده میشود: روبیکا، کارپینو و تاکسی پلاس. در پایان گزارش عنوان شده هیچ اطلاعات دقیقی از شرکت روبیکا در دسترس نیست. پس، درباره روبیکا بخوانید:
اگر شما فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشید حتما درباره «شامد» شنیدهاید. شامد یا «شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال» جهت احراز هویت تولیدکنندگان محتوا و مالکان بسترهای انتشار محتوای دیجیتال است. اگر از طریق سایت مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، برند روبیکا را در بخش محصولات دارای شامد جستوجو کنید: چندین یافته میبینید که در بین آنها سه موردشان قابل توجه است:
- روبیکا (کد شامد ۱-۰-۶۳-۷۴۷۹۴۵-۲-۱)، مالک اثر: پردیس هوشمند آسمان، بهروز استادمحمدی آرانی با موضوع: اسلام، علوم تجربی، علوم پایه، فنی، مهندسی، رایانه، آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، تجارت، صنعت و بازرگانی، زبانهای خارجی، پزشکی و سلامت، تبلیغات و بازاریابی، کودک و نوجوان، ورزش، تربیت بدنی برای رده سنی: خردسالان – زیر ۷ سال، کودکان – بین ۷ تا ۱۴ سال، نوجوانان – بین ۱۴ تا ۱۸ سال، بزرگسالان و عموم اشخاص. آدرس ایمیل ثبت کننده اثر: hushmand@gmail.com .
- روبیکا (کد شامد ۴۶۰۹۱-۰-۶۳-۶۸۹۴۹۵-۲-۱)، مالک اثر:Rubika Group با موضوع فرهنگ و هنر، کودک و نوجوان، ابزاری و سرگرمی برای رده سنی عموم اشخاص. آدرس ایمیل ثبت کننده این اثر info@tgbsco.com است. TGBSCo یا شرکت دانش بنیان تدبیرگستران بهینه ساز. این شرکت اخیرا با شرکت بادبادک هفت آسمان در یک گروه کار میکند.
- روبیکا (کد شامد ۱۲۳۵۱۷-۵-۶۳-۶۸۹۷۷۷-۲-۱)، مالک اثر: فناوران نوین هوشمند پارسی با موضوع ابزاری و سرگرمی برای رده سنی عموم اشخاص. آدرس ایمیل ثبت کننده اثر است info@cafebazaar.ir.
شرکت فناوران نوین هوشمند پارسی
در آگهیهای قانونی که شرکتها هنگام تاسیس و تغییر در هیات مدیره و… موظف به انتشار آن هستند، شرکتی به نام «فناوران نوین هوشمند پارسی» ثبت نشده است. در عوض شرکتی با نام مشابه ثبت شده که طی یک سال اخیر مورد توجه رسانهها قرار گرفته: «ابر فناوران نوین هوشمند پارسی». این شرکت اردیبهشت سال ۹۷ ثبت شده است و مدیرانش عبارتند از فرشاد اصلانی عضو هیات مدیره، سحر کاکاوند نایب رییس و مدیرعامل و وحید جعفری صرمی رییس هیات مدیره. گفتنی است نام شرکت چند ماه پس از تاسیس یعنی آذر ماه سال ۹۷ به «رویای بی نهایت کسب و کار آپادانا» تغییر کرد و اول تیر ماه سال جاری هم منحل شده است.
شرکت پردیس هوشمند آسمان
شرکت پردیس هوشمند آسمان اسفند ماه سال ۹۴ تاسیس شده و اولین مدیران شرکت عبارت بودند از: بهروز استاد محمدی آرانی مدیرعامل و عضو هیات مدیره، امیرحسین اسدی رییس هیات مدیره، محمد کرمی نایب رییس هیات مدیره، شرکت مدیریت توسعه برهان مبین به نمایندگی علیرضا شاه میرزایی عضو هیات مدیره، شرکت سامان سرمایه هما به نمایندگی سید علی پاشایی عضو هیات مدیره تعیین شدند. مدیران شرکت ۲۵ خرداد سال جاری با تغییر جزیی در سمتها مجددا انتخاب شدند و بناست تا دو سال آینده به کار خود ادامه دهند.
در بررسی علامات تجاری ثبت شده توسط شرکت پردیس هوشمند آسمان شهریور ماه سال گذشته یک نام تجاری با دو نوشتار به ثبت رسیده که نشان میدهد این برند برای پردیس هوشمند آسمان است: «روبیـK، یه جا به جا همه جا. رویای بینهایت کسب و کار». به سایت روبیکا مراجعه کنید و لوگوی آن را در بالا و پایین صفحه ببنید. بالای صفحه: روبیـK، رویای بینهایت کسب و کار. پایین صفحه: یه جا به جا همه جا. این شرکت خرداد ماه سال گذشته علامت تجاری «رولت»، اردیبهشت سال جاری «روبینو» و شهریور سال گذشته «روبیک، توسعه کسب و کار هوشمند» را نیز ثبت کرده است.
اگر به دنبال سایت این شرکت بگردید، اولین یافته گوگل به نام این شرکت با آدرس رازی سافت است که البته تنها صفحه لاگین دارد. اگر به دنبال ایمیلی که در شامد ثبت شده یعنی pardis.hushmand@gmail.com بگردید میبینید برای ثبت سه دامنه به کار گرفته شده است: psky.ir , resane1.ir و roobika.ir.
این شرکت (پردیس هوشمند آسمان) یکی از اعضای کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین است که از سه شرکت تشکیل شده: «شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران»، «شرکت شهریار مهستان» و «شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد». این کنسرسیوم ابتدا متعلق به بنیاد تعاون سپاه و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود اما آبان ماه سال گذشته بنیاد تعاون سپاه به صورت رسمی اعلام کرد از سهامداری این کنسرسیوم خارج شده است.
شرکت مدیریت توسعه برهان مبین (از اعضای هیات مدیره پردیس هوشمند آسمان)
شرکت مدیریت توسعه برهان مبین مرداد ۸۸ تاسیس شد. سرمایه این شرکت هنگام ثبت ۳۵۷۰۰۲ سهم هزار تومانی و اولین مدیران شرکت، شرکت توسعه فناوری برهان به نمایندگی مهدی صفری به سمت رییس هیات مدیره، صابر میرزایی به سمت عضو هیات مدیره، علیرضا شاهمیرزایی به عنوان عضو هیات مدیره و مدیرعامل بودند که برای مدت دو سال تعیین شدند.
اردیبهشت سال ۸۹ سمت مدیرعاملی به سید محمد حسن سجادی نیری و پس از آن در تیر سال ۹۱ به امین کلاه دوزان سپرده شد. سال ۹۱ علاوه بر تغییر مدیرعامل، یک عضو جدید به هیات مدیره این شرکت اضافه شد: شرکت صندوق پژوهشی و فناوری غیردولتی توسعه فناوری ایرانیان. دو سال بعد در فهرست اعضای هیات مدیره این اسامی دیده میشد: موسسه طرح و توسعه علم و فناوری ایرانیان، موسسه توسعه فن آوری نخبگان، شرکت صندوق پژوهشی و فناوری غیر دولتی توسعه فناوری ایرانیان. به اعضای هیات مدیره این شرکت در تیر ماه سال ۹۷ شرکت توسعه بازار صنایع خلاق برهان، شرکت مهر اقتصاد مبین اضافه شدند.
نام این شرکت با قرارداد جنجالی بلیت فروشی با فدراسیون فوتبال به خاطر آورده میشود که تابستان سال ۹۶ در برنامه ۹۰ از سوی عادل فردوسیپور با مصاحبه زنده با مسوولان و تهیه و پخش گزارش مفصلی در این باره سر و صدای زیادی کرد (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جنجال به گوگل مراجعه کنید).
شرکت سامان سرمایه هما (از اعضای هیات مدیره پردیس هوشمند آسمان)
گفته میشود شرکت سامان سرمایه هما تابع هلدینگ توسعه اعتماد مبین، با هدف تجمیع محتوا و با اتکا به قابلیتهای فنی و محتوایی شرکتهای همکار، برای راهاندازی خدمات مبتنی بر تلفن همراه و IPTV راهاندازی شده و سابقه طراحی زیست بومهای خدماتی مانند انارستان (شبکه اجتماعی دانش آموزی) را دارد.
شرکت سامان سرمایه هما فروردین سال ۹۱ تاسیس شد و تقریبا همزمان با افزایش سرمایه این شرکت به ۱۰ میلیارد تومان، موضوع شرکت نیز با مجوز مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تغییر کرد و تبدیل به نشر دیجیتال شد. اختیارات مدیرعامل نیز پس از تعیین مدیرعامل جدید (سید علی پاشایی) در ابتدای سال ۹۸ تغییر کرده است. اعضای هیات مدیره این شرکت در اسفند ۹۶ برای مدت دو سال به این شرح تعیین شدند: مجید صیدی به نمایندگی از شرکت توسعه اعتماد مبین به عنوان رییس هیات مدیره، حامد عنقا به نمایندگی شرکت توسعه بازار صنایع خلاق برهان نایب رییس و سید علی پاشایی به نمایندگی از مهر اقتصاد مبین عضو هیات مدیره و مدیرعامل.
کمی درباره شرکت توسعه اعتماد مبین یا کنسرسیوم بزرگ
شرکت توسعه اعتماد مبین که امروز آن را به عنوان یک کنسرسیوم میشناسیم آبان سال ۸۸ ثبت شد. اولین مدیران این شرکت عبارت بودند از شرکت نگین گنجه ایرانیان با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی به عنوان رییس هیات مدیره، شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی مسعود مهردادی به عنوان نایب رییس، شرکت گسترش الکترونیک مبین با نمایندگی مظفر پوررنجبر به عنوان عضو هیات مدیره، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد با نمایندگی مجید سلیمانی پور به عنوان عضو هیات مدیره، شرکت شهریار مهستان با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی به عنوان عضو هیات مدیره و مجید سلیمانی پور با نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد به سمت مدیر عامل. چند ماه بعد از تاسیس و انتخاب اعضای هیات مدیره، دوباره اعضای هیات مدیره تغییر کرد: شرکت مخابراتی آریا سل با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی به سمت رییس هیات مدیره، شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی مسعود مهردادی به سمت نایب رییس، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد با نمایندگی علی حاجی باقر به سمت عضو هیات مدیره، شرکت شهریار مهستان با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی عضو هیات مدیره، شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل به سمت عضو هیات میدره، شرکت گسترش الکترونیک مبین با نمایندگی مظفر پوررنجبر به عنوان عضو و مدیرعامل ، شرکت گنجینه شایستگان با نمایندگی محمدرضا پسندیده به عنوان عضوهیات مدیره. دو سال بعد در آذرسال ۹۰ هیات مدیره اینطور تعیین شدند: شرکت بانک پارسیان با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی، شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی مسعود مهردادی، شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل، شرکت گنجینه شایستگان با نمایندگی سید محمدرضا پسندیده، شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران با نمایندگی مظفر پوررنجبر به عنوان عضو هیات مدیره و مدیر عامل، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد با نمایندگی علی حاجی باقر و شرکت شهریار مهستان با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی. چند ماه بعد (بهمن) تغییراتی به وجود آمد: شرکت بانک پارسیان با نمایندگی یوسف بشرخواه، شرکت شهریار مهستان با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد با نمایندگی علی حاجی باقر، شرکت گسترش الکترونیک مبین با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی، شرکت گنجینه شایستگان با نمایندگی سید محدرضا پسندیده، شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی مسعود مهردادی، شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل. یک ماه بعد یعنی اسفند ماه باز هم تغییراتی در هیات مدیره داده شد: شرکت گسترش الکترونیک مبین با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی به سمت رییس هیات مدیره، شرکت شهریار مهستان با نمایندگی مسعود مهردادی به سمت نایب رییس، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد با نمایندگی علی حاجی باقر به عنوان عضو هیات مدیره، شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل عضو، شرکت سرمایهگذاری گنجینه شایستگان با نمایندگی محمدرضا پسندیده به عنوان عضو هیات مدیره، شرکت بانک پارسیان با نمایندگی مظفر پوررنجبر به عنوان عضو هیات مدیره، شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی عضو هیات مدیره و صابر فیضی به عنوان مدیر عامل.
سال ۸۸ کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین بزرگترین معامله تاریخ بورس را رقم زد؛ خرید ۵۱ درصد از سهام شرکت مخابرات ایران به ارزش ۷۸۰۰ میلیارد تومان. این معامله نیم ساعت بیشتر طول نکشید و کنسرسیوم توسعه مبین دو رقیب داشت: یکی شرکت سرمایهگذاری نهر اقتصاد ایرانیان (وابسته به سپاه) و شرکت پیشگامان کویر یزد که ناگهان از سمت سازمان خصوصیسازی کنار گذاشته شد.
اردیبهشت ماه سال ۹۲ لیست هیات مدیره به این شرح بود: شرکت شهریار مهستان با نمایندگی مسعود مهردادی، شرکت بانک پارسیان با نمایندگی مظفر پوررنجبر، شرکت سرمایهگذاری گنجینه شایستگان با نمایندگی سید محمدرضا پسندیده، شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل، شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد مبین با نمایندگی علی حاجی باقر، شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران با نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی و شرکت گروه اعتماد مهر پارس با نمایندگی محمدرضا مدرس خیابانی.
سرمایه این شرکت اواخر سال ۹۳ به یازده میلیارد سهم هزار ریالی افزایش یافت. سه سال بعد یعنی فروردین سال ۹۶ اعضای هیات مدیره اعلام شد: شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران به نمایندگی سید مصطفی سید هاشمی رییس هیات مدیره، شرکت شهریار مهستان به نمایندگی مهدی اخوان بهابادی به سمت نایب رییس، شرکت گروه اعتماد مهر پارس به نمایندگی مهدی صفری عضو هیات مدیره و مدیرعامل، شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد با نمایندگی علی حاجی باقری، شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران با نمایندگی مسعود مهردادی و شرکت بانک سینا با نمایندگی حسین فرزان اصل. باید منتظر باشیم ببینیم امسال بعد از دو سال هیات مدیره این شرکت بزرگ چه تغییری میکند.
منبع: Journo Review